Praktische informatie en contact

Therapie starten

Als u overweegt om met therapie te beginnen kunt u een e-mail sturen aan Resynthesis. Als u wenst uw therapie (deels) vergoed te krijgen, heeft u een brief van uw huisarts nodig om een intakegesprek te kunnen inplannen. Er is momenteel geen wachtlijst.

Een of twee afspraken worden gemaakt (intakegesprekken) om uw moeilijkheden en hun achtergrond meer uitgebreid te bespreken. Daarna beslissen we of we met een behandeling gaan starten en welk soort behandeling en behandelplan geschikt voor u is.

Kosten

Psychotherapeutische zorg kan (deels) vergoed worden vanuit de basispakket.
Praktijk Resynthesis biedt contract vrije zorg. Indien u voor een natura polis heeft gekozen kan een deel van de kosten worden vergoed. Met een restitutiepolis wordt een hogere bedrag vergoed of in sommige gevallen kan uw therapie volledig vergoed worden. U dient eerst de maandelijkse betaling zelf te doen en vervolgens kunt u de nota aan uw zorgverzekeraar declareren.
U wordt geadviseerd om voor de start van de behandeling bij uw zorgverzekeraar goed te informeren over de vergoedingen.
Er is een verwijzing van uw huisarts nodig.

De kost van de sessies is conform the NZ(a) tarieven:
GGZ Tool – Tarievenzoeker (nza.nl)

Voor zelfbetalers is de kost van een sessie 100 euro.

Contracten met zorgverzekeraars

Dit jaar heeft de praktijk een contract afgesloten met Zorg en Zekerheid. Dit betekent dat uw behandeling volledig vergoed wordt als u verzekerd bent bij deze verzekeraar. De betaling loopt dat direct via de praktijk. 

Klachtenprocedure

Indien u een klacht heeft, kunt u eerst contact met mij opnemen om u klacht in een persoonlijk gesprek te bespreken. 

Als wij het samen niet kunnen oplossen, kunt u voor klachten en geschillen over mij of mijn behandeling terecht bij de onafhankelijk klachtenfunctionaris van de NVP en de NVGzP.

Annulering en no show

Als het nodig is om een sessie te annuleren, dient u dit 2 dagen van tevoren laten weten. Anders wordt een No show tarief in rekening gebracht. Dit bedrag kunt u niet declareren bij u zorgverzekeraar.

Corona

Door de corona pandemie zijn er beschermingsmaatregelen genomen in de praktijk, volgens richtlijnen van de RIVM. Daarnaast is het mogelijk, indien nodig, om (tijdelijk) de behandeling via online sessies voort te zetten.

Kwaliteitsstatuut

Klik hier voor het kwaliteitsstatuut van Resynthesis.

Contact

Voor verdere informatie, vragen en het maken van afspraken kunt u me een e-mail sturen op info@resynthesis.nl

Adres: Groene Marendijk 100, 2334 CT, Leiden (Yogacentrum Leidse Hout)